Overheerlijke curry, naar recept van Willemijn. Zodra je dit gerecht op tafel zet waan je je in Thailand!
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- (pandan)rijst
- 2 kipfilets
- 1 a 2 blikjes kokosmelk
- 2 flinke eetlepels Thaise groene currypasta uit een potje
- sugar snaps of peultjes of boontjes
- kleine groene asperges
- verse koriander
Hoe maak je het?
Kook de rijst. Wat mij betreft is de ideale manier van rijst koken als volgt: doe per persoon 1 kopje pandanrijst en 1,5 kopje water in een pan. Breng deze aan de kook en laat op laag vuur zo’n 20 minuten koken met het deksel op de pan. Zodra de rijst is drooggekookt het vuur uitzetten. Bak intussen de in stukjes gesneden kipfilets en voeg de currypasta toe. Bak nog even mee. Voeg dan de groene groente toe en bak die ook even mee. Doe de kokosmelk erbij en laat een kwartiertje sudderen. De curry opdienen met de rijst en de verse koriander eroverheen strooien. Net echt!