Uittip: het nieuwe nijntje museum in Utrecht

Dit stuk is geschreven/ingefluisterd door mijn liefste kleine gastbloggers. Terwijl ik op m’n werk zat ontdekten Kasper (3) en Marie (1) het vernieuwde nijntje museum in Utrecht. Lees mee met hun avontuur in dit geweldige kindermuseum!

 

4 knutselen nijntje museum Mary J.

 

“Vandaag waren we in het grote huis van nijntje. Nijntje woont in Utrecht, bij de grote witte deur op nummer twee. We moesten eerst een kaartje kopen en toen mochten we naar binnen. Nijntje was overal en er waren ook veel andere kindjes met hun papa’s en mama’s. Er waren heel veel kamers met allemaal verschillende dingen. Overal mochten we spelen. Er was een kamer met dieren en we hebben in een auto gereden. We hebben heel lang met de blokken gespeeld, er was een keuken en een kamer met een glijbaan! Daar zijn we heel vaak van af gegaan. We mochten alles aanraken en overal op klauteren.”

 

nijntje museum glijbaan Mary J.

 

“Daarna gingen we picknicken in het museum. Er was een kamer met allemaal bankjes en daar kregen we ons pakje appelsap en onze boterhammen. Ook de wc’s waren grappig in het huis van nijntje. We mochten op een speciale kinderwc en er was speciaal voor ons een kinderwasbak. Daarna gingen we knutselen. We kleurden kleurplaten in en knipten ze uit. Toen moesten we weer naar huis, jammer. Hopelijk gaan we gauw weer naar het grote huis van nijntje!”

 

wc nijntje museum Mary J.

 

Het nijntje museum is sinds 6 februari 2016 weer open, nadat het een tijdlang is verbouwd. Het vernieuwde museum is een waar speelparadijs geworden voor kleintjes. Kinderen staan in alles centraal en het is met recht een van de meest kindvriendelijke musea van het land te noemen. De makers van het museum willen dat kindjes samen met nijntje in het museum spelenderwijs de wereld ontdekken. Het is echt een kindermuseum, dus als je meer geïnteresseerd bent in Dick Bruna bijvoorbeeld, koop dan een kaartje voor het Centraal Museum (aan de overkant van de straat).

 

3 knutselen nijntje museum Mary J.

Nijntje museum: praktische info

  • Het museum is makkelijk met de auto, fiets of bus te bereiken. Bus 2 stopt voor de deur.
  • Kaartjes koop je in het tegenovergelegen Centraal Museum. Je vindt hier ook een museumshop met nijntje artikelen en een museumcafé.
  • Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00
  • Adres: Agnietenstraat 2, 3512 XB in Utrecht | Telefoon: 030-2362399 | Web: nijntjemuseum.nl
  • Entreeprijzen: baby’s en Museumkaart Gratis; 2 t/m 12 jaar € 7,50; 13 jaar en ouder € 2,50; Gezinsticket voor 2 volwassenen en max. 3 kinderen € 17,50; Jaarabonnement voor kinderen van 2 t/m 12 jaar € 20,-

nijntje museum ballon Mary J.

Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter
Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.