Wakker met een wijsje: review + WINACTIE

Kennen jullie het boek ‘Wakker met een wijsje’ al? Het is een feestelijk muzikaal doeboek voor kindjes van 0 tot 4 jaar. Muziek verweven in je opvoeding is leuk en goed voor je kind, en dit boek geeft je makkelijke tips en inspiratie voor hoe je dit kunt aanpakken. Lekker geschreven en mooi geïllustreerd, een heerlijk boek om er af en toe bij te pakken. Extra leuk is dat ik maar liefst twee exemplaren mag weggeven, dus lees hieronder snel verder!

Om je kindjes wat muziek mee te geven in hun opgroeien, hoef je echt geen Alicia Keys te zijn. Ook al kun je niet zingen, ook al speel je geen instrument, het maakt allemaal niet uit. Alle kinderen genieten van muzikale spelletjes, valse noten vormen hierbij geen enkele belemmering :). Liedjes zingen bij het tandenpoetsen of voor het slapen gaan, ze vinden het heerlijk en het geeft ze houvast. Voor kleine breintjes in ontwikkeling is muziek bovendien hartstikke goed!

Auteurs Esther Pantekoek en Jasper Smit geven je in het boek meer dan 65 leuke ideeën voor kleine muzikale activiteiten die je samen met je kind kan doen. Een liedje bij het verschonen, trommelen op potten en pannen, of samen luisteren naar je lievelingsmuziek zorgen voor veel plezier bij jullie allebei. Welk kind geniet er niet van op schoot ‘op een grote paddenstoel’ doen…allebei de beentjes hoepla in de lucht! Samen spelen met muziek maakt gelukkig en het boek helpt je hierbij op weg!

Het boek leest lekker weg. De tekstjes zijn vlot geschreven en de vrolijke illustraties maken het helemaal af. Mijn kleuterzoontje is gek op doeboeken en hij ging gelijk aan de slag met de praktische opdrachtjes in het boek. Mijn hele voorraadkast werd geplunderd omdat hij shakers ging maken en daarna volgde een potje bellenblazen met een rietje :). Mijn peuterdochter en babyzoontje genoten intussen van de liedjes die we samen gingen zingen.

Naast de muziektips geeft het boek ook achtergrondinformatie over waarom muziek nou zo goed is voor opgroeiende kinderen. Bijvoorbeeld over het nut van muziek voor spraakontwikkeling of de link tussen muziek en motorische ontwikkeling. Erg leuk om daar eens wat meer over te lezen. Kortom, een fijn boek om jezelf of iemand anders kado te geven! Je koopt ‘m voor € 19,99 euro bij je lokale boekhandel of online. Kijk voor meer informatie op www.wakkermeteenwijsje.nl.

Winactie: win het boek ‘Wakker met een wijsje’

Hoe doe je mee?

Meedoen is simpel. Laat hieronder een berichtje achter met je naam en e-mailadres en vertel hierin wat jouw favoriete kinderliedje is. Het is extra leuk als je iemand tagt (op Instagram of Facebook) die deze winactie ook zal waarderen.

Op 13 mei trek ik twee winnaars, zij krijgen via e-mail bericht van me.

 

Voor dit artikel heb ik samengewerkt met Esther Pantekoek, auteur van Wakker met een wijsje
\\ Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter
Share This Post:

Nicolette

 • Wat een onwijs leuk boek!
  Ons kleine meisje is gek op muziek!
  Mijn favoriete kinderliedjes is: In de mannenschijn 😃

  Groetjes Lisa

 • Dat klinkt als een leuk verjaardagscadeau voor onze bijna-2-jarige, van wie ik op 13 mei was uitgerekend (toeval!) Maar die nog 8 (laaaaaange) dagen op zich liet wachten. Een feestnummer is hij en dol op muziek en dansen! Hij zingt tegenwoordig zelf ‘De wielen van de bus’ en ‘zag twee beren’. En ik moet de hele dag liedjes zingen van hem (‘mama zingen?!?’). ❤️

 • Dat lijkt me een super leuk vaderdag kado! Op dit moment zijn poesje mauw en in de maneschijn de topfavorieten, door de geluidjes en handgebaren.
  Zo kan paps ook mooi met leuke activiteiten mee doen (hij kent heel weinig Nederlandse kinderliedjes) en dit maakt het vast een stuk leuker.

 • Wat een leuk boek!!! Milan is dol op liedjes zingen en op het moment is klap eens in je handjes en hoofd schouders knie en teen favoriet.

 • Jaa, als telg uit een muzikaal nest en mama van een peuter die deze muzikaliteit geërfd lijkt te hebben heb ik hier wel oren naar! Voor mezelf of om cadeau te geven aan mijn muzikale zusje en zwager. Mijn eigen favoriete kinderliedje zou iets uit de geschiedenis van Kinderen Voor Kinderen moeten zijn want ik was héél erg fan vroeger, maar als ik kijk welk liedje ik nu het meest enthousiast meezing met kleine Kaj is dat – naast een hoop zelfverzonnen bouwsels – toch echt good old Dikkertje Dap. 🙂

 • Onze meiden zijn dol op klap eens in de handjes. Ze zingen nog niet, maar dansen mee. Vaak zitten zij halverwege het lied al bij “zo varen de scheepjes voorbij”. Moet vooral oppassen dat ik dat niet zing op de fiets met een meisje in het voorzitje. Dan zwabberen we over de weg door het enthousiasme 😉

 • Ik doe heeeeel graag mee aan deze toffe winactie!! Mijn moeder zong altijd liedjes voor mij voor o.a. Het slapen gaan. Dit gaf mij altijd zo’n fijn en warm gevoel!! Het liedje wat ze elke avond voor mij zong was: “Het maantje”; “Achter sombere donkere wolkjes speelt het maantje kiekeboe …….” nu ik zelf mijn eerste kindje krijg over 4 weekjes ben ik van plan ook voor hem/haar te gaan zingen omdat dit een kind echt goed doet!! Dit boek zou dus perfect uitkomen en zal dan ook meteen hieraan beginnen als mijn kindje is geboren!

 • Leuk!
  Kan wel weer wat nieuwe liedjes gebruiken voor mijn repertoire .
  Zagen zagen wiedewiedewagen komt hier meerdere malen per dag voorbij
  Gr Ellen

 • Leuk boek zeg! Hier thuis heb ik een boek met oude liedjes zoals “hop Marianneke, stroop in ’t kanneke…” en “Witte zwanen, zwarte zwanen” en sinds kort een piano. Wat meer muzikale inspiratie is zeker welkom 😊

 • Wat ontzettend leuk. Met mijn kleindochter Sofie, van 2 1/2 jaar, zing ik altijd heel veel kinderliedjes op mijn oppasdag. Onze favoriete liedjes zijn In de maneschijn en de Wielen van de bus.

 • Mijn favoriet is ‘Ik zie een regenboog’ van Bert&Ernie, maar Hanna vindt ‘Papegaaitje leef je nog?’ denk ik het leukst, vanwege de ‘poef!’.

 • Lijkt mij een super leuk boek voor mijn dochter die ontzettend van muziek houdt. Momenteel zingt ze de hele dag :Helicopter!

 • Wat leuk om te lezen dat Esther Pantekoek een muziekboek heeft uitgebracht. Ik heb met Joppe bij haar Muziek op Schoot gedaan (en Olle deed via de buik toen ook al een beetje mee). Bij ons bleek afgelopen vakantie-terugreis (1110 km lang…..) “Daar komt een Olifant aan” populair. Leuke winactie weer!

 • Dat zou een leuk moederdagcadeau zijn! Mijn dochter van 2 zingt de hele dag liedjes. Favoriet zijn zeker ‘poesje mauw’ en ‘zo gaat de molen’, mét de armbeweging erbij uiteraard!

 • Ohhhh dit lijkt me zo te gek voor de kindjes!! Vooral mijn zoontje van 1 is he-le-maal wous van muziek. Soms valt hij in slaap in de auto, maar zodra zijn oogjes opengaan en hij hoort muziek zit hij meteen dansent in zijn kinderzitje! 😄
  Mijn lievelingsliedje van vroeger.. oh wat een moeilijke vraag! Ik ga voor.. “Op een postkantoor in Suriname” een ondeugend kinderliedje dat mijn vader me als kind leerde dat gaat over een ‘schijtende olifant’ hihi.. ik lach er nog steeds om!!

 • Wat leuk! Nu heb ik dat liedje in m’n hoofd… Dat is iets minder haha. Mijn zoontje van 4 maanden vindt.het fantastisch als ik liedjes zing. Ben benieuwd naar de inhoud van het boek.

  • Oh en m’n favoriete liedje is op dit moment ‘in de maneschijn’, schaterlach gegarandeerd als ik de bewegingen met zijn armen doe 🙂

 • Superleuke actie! Renske is sinds een paar weken volop aan het kletsen en zingt al hele liedjes mee! Een paar liedjes zijn favoriet: krokodil (met bijbehorende bijt in de bil en een luide au ;-)), tsjoe tsjoe wa (zo jammer, zo irritant…), hoofd schouders knieën teen, olifantje in het bos…

 • Wat een leuk boek zeg! Ik ben erg benieuwd naar het boek dit omdat we nu in verwachting zijn van ons eerste kind. Mijn favoriete liedje is in de maneschijn maar door de titel kwamen er ook wat kinderen voor kinderen liedjes in mijn hoofd. Zoals het liedje wakker met een wijsje in mijn hoofd.

 • 24 COMMENTS

  1. Cornee van wageningen 13 mei - 2018 Reply

   Wat leuk! Mijn zoon & ik klimmen graag hoog-hoger-hoogst met ‘deze vuist op deze vuist’.

  2. Eliza Reinders 13 mei - 2018 Reply

   Leuk! Ik doe mee. Ons lievelingsliedje is Cowboy Billie Boek!

  3. Wesley 12 mei - 2018 Reply

   Wat een leuk boek zeg! Ik ben erg benieuwd naar het boek dit omdat we nu in verwachting zijn van ons eerste kind. Mijn favoriete liedje is in de maneschijn maar door de titel kwamen er ook wat kinderen voor kinderen liedjes in mijn hoofd. Zoals het liedje wakker met een wijsje in mijn hoofd.

  4. Mirjam 12 mei - 2018 Reply

   Superleuke actie! Renske is sinds een paar weken volop aan het kletsen en zingt al hele liedjes mee! Een paar liedjes zijn favoriet: krokodil (met bijbehorende bijt in de bil en een luide au ;-)), tsjoe tsjoe wa (zo jammer, zo irritant…), hoofd schouders knieën teen, olifantje in het bos…

  5. Lau Maas 11 mei - 2018 Reply

   Wat super leuk! Mijn dochter zingt ook echt de hele dag en zelfs als ze iets wil vertellen verpakt ze het in een liedje 😉

  6. Jolanda 09 mei - 2018 Reply

   Wat leuk! Nu heb ik dat liedje in m’n hoofd… Dat is iets minder haha. Mijn zoontje van 4 maanden vindt.het fantastisch als ik liedjes zing. Ben benieuwd naar de inhoud van het boek.

   • Jolanda 09 mei - 2018 Reply

    Oh en m’n favoriete liedje is op dit moment ‘in de maneschijn’, schaterlach gegarandeerd als ik de bewegingen met zijn armen doe 🙂

  7. Willeke 08 mei - 2018 Reply

   Leuk!! Op dit moment zingen wij (mijn dochter en ik) de hele dag dikkertje dap haha 😍

  8. Stephanie Boers 08 mei - 2018 Reply

   Ohhhh dit lijkt me zo te gek voor de kindjes!! Vooral mijn zoontje van 1 is he-le-maal wous van muziek. Soms valt hij in slaap in de auto, maar zodra zijn oogjes opengaan en hij hoort muziek zit hij meteen dansent in zijn kinderzitje! 😄
   Mijn lievelingsliedje van vroeger.. oh wat een moeilijke vraag! Ik ga voor.. “Op een postkantoor in Suriname” een ondeugend kinderliedje dat mijn vader me als kind leerde dat gaat over een ‘schijtende olifant’ hihi.. ik lach er nog steeds om!!

  9. Kirsten 08 mei - 2018 Reply

   Dat zou een leuk moederdagcadeau zijn! Mijn dochter van 2 zingt de hele dag liedjes. Favoriet zijn zeker ‘poesje mauw’ en ‘zo gaat de molen’, mét de armbeweging erbij uiteraard!

  10. Fenna Maertens 07 mei - 2018 Reply

   Wat leuk om te lezen dat Esther Pantekoek een muziekboek heeft uitgebracht. Ik heb met Joppe bij haar Muziek op Schoot gedaan (en Olle deed via de buik toen ook al een beetje mee). Bij ons bleek afgelopen vakantie-terugreis (1110 km lang…..) “Daar komt een Olifant aan” populair. Leuke winactie weer!

  11. Maaike Baerends 05 mei - 2018 Reply

   Lijkt mij een super leuk boek voor mijn dochter die ontzettend van muziek houdt. Momenteel zingt ze de hele dag :Helicopter!

  12. Annemarie 04 mei - 2018 Reply

   Mijn favoriet is ‘Ik zie een regenboog’ van Bert&Ernie, maar Hanna vindt ‘Papegaaitje leef je nog?’ denk ik het leukst, vanwege de ‘poef!’.

  13. Margreet Tukker 04 mei - 2018 Reply

   Wat ontzettend leuk. Met mijn kleindochter Sofie, van 2 1/2 jaar, zing ik altijd heel veel kinderliedjes op mijn oppasdag. Onze favoriete liedjes zijn In de maneschijn en de Wielen van de bus.

  14. Hanneke 01 mei - 2018 Reply

   Leuk boek zeg! Hier thuis heb ik een boek met oude liedjes zoals “hop Marianneke, stroop in ’t kanneke…” en “Witte zwanen, zwarte zwanen” en sinds kort een piano. Wat meer muzikale inspiratie is zeker welkom 😊

  15. ellen Bakker-Denissen 01 mei - 2018 Reply

   Leuk!
   Kan wel weer wat nieuwe liedjes gebruiken voor mijn repertoire .
   Zagen zagen wiedewiedewagen komt hier meerdere malen per dag voorbij
   Gr Ellen

  16. Elle Vegada 30 april - 2018 Reply

   Ik doe heeeeel graag mee aan deze toffe winactie!! Mijn moeder zong altijd liedjes voor mij voor o.a. Het slapen gaan. Dit gaf mij altijd zo’n fijn en warm gevoel!! Het liedje wat ze elke avond voor mij zong was: “Het maantje”; “Achter sombere donkere wolkjes speelt het maantje kiekeboe …….” nu ik zelf mijn eerste kindje krijg over 4 weekjes ben ik van plan ook voor hem/haar te gaan zingen omdat dit een kind echt goed doet!! Dit boek zou dus perfect uitkomen en zal dan ook meteen hieraan beginnen als mijn kindje is geboren!

  17. Kim Huis in t Veld 29 april - 2018 Reply

   Onze meiden zijn dol op klap eens in de handjes. Ze zingen nog niet, maar dansen mee. Vaak zitten zij halverwege het lied al bij “zo varen de scheepjes voorbij”. Moet vooral oppassen dat ik dat niet zing op de fiets met een meisje in het voorzitje. Dan zwabberen we over de weg door het enthousiasme 😉

  18. Yverne 29 april - 2018 Reply

   Jaa, als telg uit een muzikaal nest en mama van een peuter die deze muzikaliteit geërfd lijkt te hebben heb ik hier wel oren naar! Voor mezelf of om cadeau te geven aan mijn muzikale zusje en zwager. Mijn eigen favoriete kinderliedje zou iets uit de geschiedenis van Kinderen Voor Kinderen moeten zijn want ik was héél erg fan vroeger, maar als ik kijk welk liedje ik nu het meest enthousiast meezing met kleine Kaj is dat – naast een hoop zelfverzonnen bouwsels – toch echt good old Dikkertje Dap. 🙂

  19. Olivia schoester 29 april - 2018 Reply

   Olivia is gek op hoofd schouders knie en teen. Dat kan ze echt de hele dag zingen en doen. Waar ze ook is 🙂

  20. Leonie Wijkniet 29 april - 2018 Reply

   Wat een leuk boek!!! Milan is dol op liedjes zingen en op het moment is klap eens in je handjes en hoofd schouders knie en teen favoriet.

  21. marlinda 29 april - 2018 Reply

   Dat lijkt me een super leuk vaderdag kado! Op dit moment zijn poesje mauw en in de maneschijn de topfavorieten, door de geluidjes en handgebaren.
   Zo kan paps ook mooi met leuke activiteiten mee doen (hij kent heel weinig Nederlandse kinderliedjes) en dit maakt het vast een stuk leuker.

  22. Hilly Drok 29 april - 2018 Reply

   Dat klinkt als een leuk verjaardagscadeau voor onze bijna-2-jarige, van wie ik op 13 mei was uitgerekend (toeval!) Maar die nog 8 (laaaaaange) dagen op zich liet wachten. Een feestnummer is hij en dol op muziek en dansen! Hij zingt tegenwoordig zelf ‘De wielen van de bus’ en ‘zag twee beren’. En ik moet de hele dag liedjes zingen van hem (‘mama zingen?!?’). ❤️

  23. Lisa postma 29 april - 2018 Reply

   Wat een onwijs leuk boek!
   Ons kleine meisje is gek op muziek!
   Mijn favoriete kinderliedjes is: In de mannenschijn 😃

   Groetjes Lisa

  Leave A Comment

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.