Why we love Zweedse kinderkleertjes

Ik schreef het hier al eerder: alle hips (nouja, erg veel) komt uit Scandinavië. Hoe die Noorderlingen zo hip komen weet ik niet, maar het is wel een feit. Neem nou de Zweedse (en de Deense, Noorse, Finse) baby- en kinderkleertjes, zo leuk!

Ik ben niet de enige Nederlandse moeder die haar kind het liefst van top tot teen in Scandinavische kleertjes hijst. Op mijn Instagram komen dagelijks de vrolijkste ensembles voorbij. De ene webshop na de andere opent zijn deuren met kleurrijke Smafolk, Duns en Maxomorra kleertjes in de etalage. En op Marktplaats buitelen de biedingen over elkaar heen als er weer een stylish Mini Rodini broekje wordt aangeboden. Waarom houden wij Nederlandse moeders toch zo van Zweedse kinderkleertjes?

Scandinavische kinderkleertjes

Why we love Zweedse baby- en kinderkleertjes:

 1. Ze zijn vrolijk en kleurrijk
 2. Ze hebben fantastische printjes
 3. Je kindje ziet er supercute uit
 4. De kwaliteit is goed en blijft goed
 5. De pasvorm is goed
 6. De stofjes zijn lekker voor je kindje
 7. Ze zijn vaak uniseks, zoals leggings voor boys
 8. Kortom: ze zijn gewoon reuzehip!

De Hollandse spijkerbroek steekt al met al maar bleekjes af bij al die kleurige zachte stofjes en hippe prints. Geen wonder dat je voor baby’s en kinderen steeds meer Scandinavische merken op de Nederlandse markt ziet. Zo zag ik de hippe Zweedse muts die Kasper speciaal van onze Zweedse vrienden kreeg opgestuurd (omdat ik de mutsen van hun zoontje zo cute vind) tot mijn grote verbazing in een Utrechtse winkel liggen. Het bleek een filiaal van het Zweedse Polarn o Pyret, dat zijn deuren in Utrecht had geopend voor het Nederlandse publiek.

Ook de webshops doen goeie zaken: Mini Rodini, Duns Sweden, Tutta, Pippi, Smafolk, Maxomorra, Villervalla, Indikidual en Fred’s World, het is slechts een greep uit het enorme aanbod Scandinavische merkkleding voor kids dat je online vindt. Je hoeft maar te Googelen en de virtuele etalages vol fleurige kleertjes lachen je toe. De Hollandse spijkerbroek kan wel inpakken!

Er zijn een heleboel goeie webshops die Zweedse kinderkleertjes verkopen en je vindt ze makkelijk via Google. Hieronder alvast een paar tips:

Veel shopplezier!

Kasper in Maxomorra jumpsuit

Kinderkleertjes in een winkel in Stockholm

 

Share This Post:

Nicolette

 • 1 COMMENT

  1. […] vind je kinderstoelen en verschoningstafels. Ook is er veel groen in de stad. Je kunt er superleuke Scandinavische kleertjes kopen en er zijn allerlei vrolijke kinderboekhandels en speelgoedwinkels met mooi houten speelgoed. […]

  Leave A Comment

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.