Zelfgemaakt: vrolijk kledingrek voor de kinderkamer

Een kledingrekje op de baby- of kinderkamer is niet alleen handig, het staat ook superschattig. Zonde om die lieve kleine kleertjes in de commode weg te bergen als je ze ook een plekje in de spotlights kunt geven! Een vrolijke uitstalling van de mooiste pakjes en jurkjes fleurt elk kinderkamertje op.

Je kunt natuurlijk een kledingrek kopen, maar zelf maken is net zo makkelijk en bovendien erg leuk. Er zijn op internet meerdere voorbeelden te vinden. Ik maakte voor de kamer van mijn dochtertje dit zelfbedachte kledingrek van een oude partij kralen die mijn moeder nog uit mijn jeugd had bewaard.

Ook zelf een kledingrek voor de kinderkamer maken? Lees dan verder hoe je dit vrolijke kledingrek zelf in elkaar zet. Het is heel makkelijk en niet duur. Je kunt net als ik een bonte variant maken met allerlei gekleurde kralen, maar een ingetogener versie met blankhouten kralen of zwart-wit lijkt me ook erg mooi!

zelfgemaakt kledingrek kinderkamer

Hoe maak je zelf een vrolijk kledingrek voor de kinderkamer?

Je hebt nodig:

  • Een doos grote houten kralen, gekleurd of blank hout
  • Een stevig draad, bijvoorbeeld waslijndraad
  • Twee simpele plankdragers van bijv. de Gamma (bijvoorbeeld deze)
  • Een paar schroeven en een boormachine

Bedenk hoe breed je kledingrek moet worden. Rijg de kralen aan de draad en maak een ketting zo lang als de breedte van je rek. Hou aan beide kanten van de ketting 10 cm vrij, zodat je hiermee de ketting aan de plankdragers kunt vastknopen. Bevestig dan de plankdragers aan de muur (of vraag een handige klusser :)). Knoop de uiteinden van je ketting aan de plankdragers en trek het mooi strak. Knip de restjes draad af en je zelfgemaakte kledingrek is klaar om te gebruiken!

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.