David en Willemijn verdienen de prijs voor het origineelste etentje in tijden. Een echte aanrader voor als er mensen komen eten. Makkelijk te maken en gegarandeerd succes!
Werkwijze voor pizzafeestje aan tafel
- Voorbereiding. Maak een pizzadeeg. Voor 4 personen heb je ruim genoeg (en iets voor de volgende dag) aan 1 kilo bloem gemengd met 3 zakjes gist. Flinke scheut olijfolie erbij. Genoeg zout erdoor, niet te zuinig. Wat pizzakruiden erdoorheen strooien. Dan lauwwarm water toevoegen in kleine scheutjes en kneden tot je een mooi deeg krijgt. Niet teveel water, anders wordt het een plakkerige zooi. Laat het deeg minstens 1 uur rijzen op een warme plek onder een natte doek.
- Als het deeg gerezen is rol je het uit en steek je (bijv. met een schaaltje) er dunne ronde minipizza bodempjes uit. Leg elke minibodem op een stukje bakpapier.
- Maak een tomatensausje van fijngesnipperd gefruit uitje met wat knoflook, tomatenpuree/gezeefde tomaten, beetje water, zout/peper/italiaanse kruiden/rode pesto.
- Snij het beleg voor je pizza en doe in leuke schaaltjes. Hoe meer, hoe leuker je feestje wordt. Denk aan: salami, ansjovis, tonijn, garnalen, mais, courgette, champignons, olijven, ananas, broccoli, paprika, tomaat, ui, rode ui, en natuurlijk geraspte kaas.
-
Geef iedereen een minibodem en laat het pizzafeest beginnen! Beetje saus erop, beleg, kaas erover, in de oven, lekker eten en dan de volgende ronde. En zo door.
- Blijf de 1e keer in de buurt van je oven om te checken hoe lang de pizza’s moeten, dat verschilt nogal per oven.
Tip:
Zorg dat je nog wat pizzarondjes en toppings over houdt voor the day after: om het af te leren.